Monitorizarea somnului la domiciliu – X-trodes Smart Skin

X-trodes a creat Smart Skin, o tehnologie de monitorizare și analiză fără fir, potrivită pentru monitorizarea somnului la domiciliu. În prezent, diagnosticarea tulburărilor de somn este anevoioasă și costisitoare, și necesită pacienții să meargă la o clinică specializată și să poarte echipamente voluminoase și incomode, totul în timp ce încearcă să doarmă.

O parte a problemei este că multe tehnologii utilizate pentru monitorizarea somnului necesită ca pacienții să fie legați de echipamente staționare cu fire. Astfel, pacienții trebuie să doarmă pe spate și să-și limiteze mișcările, ceea ce poate perturba somnul și poate afecta rezultatele monitorizărilor.

Pentru a rezolva acest lucru, X-trodes a dezvoltat această tehnologie fără fir și fără gel, care poate fi folosită acasă și poate detecta o gamă largă de tulburări de somn.

Soluția constă în electro-tampoane portabile, care pot monitoriza o gamă largă de semnale fiziologice pentru a obține date privind activitatea creierului, mișcarea ochilor, activitatea musculară și monitorizarea cardiacă. Electrozii se conectează la o unitate de achiziție de date fără fir, care transferă datele în cloud, permițând monitorizarea de la distanță, în timp real, a pacienților în mediile lor naturale.

Smart Skin poate scurta procesul de diagnosticare de la patru luni la doar două săptămâni, la o zecime din costul evaluărilor tradiționale ale somnului în clinică. Totodata, tehnologia este capabilă să monitorizeze o gamă largă de tulburări de somn, inclusiv narcolepsie, bruxism, apnee în somn, insomnie și sindromul picioarelor neliniştite. Prin comparație, majoritatea soluțiilor la domiciliu aflate în prezent pe piață se concentrează exclusiv pe apnee.

X-trodes

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s