Stimulare profundă a creierului, utilizând ultrasunete și modificări genetice non-invaziv

Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis au dezvoltat o tehnică pe care o numesc sonotermogenetică, care combină ultrasunetele și modificarea genetică pentru a realiza un control neuronal non-invaziv în regiunile profunde ale creierului. Tehnica implică utilizarea vectorilor virali pentru a introduce material genetic care codifică canalele ionice în neuroni specifici din creier. O sondă externă cu ultrasunete poate asigura o încălzire ușoară, care activează canalele ionice, permițând în mod eficient cercetătorilor să activeze sau să oprească neuronii specifici. Noua abordare poate duce în cele din urmă la tratamente non-invazive eficiente pentru afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson.

Tehnicile care permit cercetătorilor să activeze sau să oprească neuronii au crescut în popularitate în ultimii ani, atât ca instrument de cercetare, cât și ca mecanism potențial pentru tratarea tulburărilor neurologice, cum ar fi epilepsia sau Parkinson. Una dintre cele mai raportate este optogenetica, în care neuronii modificați genetic sunt activați sau opriți folosind lumina. Cu toate acestea, această abordare necesită în mod obișnuit implantarea chirurgicală a fibrelor optice în creier.

Această ultimă tehnică poate oferi stimulare profundă a creierului, fără a fi nevoie de proceduri chirurgicale. Se bazează pe furnizarea de vectori virali către creier care pot viza neuroni specifici. Vectorii transportă material genetic care codifică canalele ionice termosensibile.

Washington University in St. Louis

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s