Exoscheletul robotic Phoenix

Numit Phoenix, exoschelet robotic produs de către compania SuitX, le redă persoanelor paralizate mobilitatea, prin intermediul unor perechi de motorașe, amplasate la încheieturile picioarelor. Alături de exoschelet, persoanele în cauză sunt asistate de către două cârje, dotate cu butoane, de unde se activează motorașele, care asigură mobilitatea individului de până la doi kilometri pe jos.

Costul acestui costum este de 40 de mii de dolari, sumă pentru care utilizatorii se vor bucura de un costum modular care se poate adapta inălțimii purtătorului.

O aplicație pentru smartphone completează exoscheletul, aceasta făcând posibilă verificarea numărul de ore în care a fost utilizat și distanța parcursă de către cel care poartă costumul. Bateriile sunt amplasate în partea din spate, sub forma unui ghiozdan, și alimentează motorasele, oferind o autonomie de până la 8 ore.

Tehnologia folosită de Phoenix a fost dezvoltată de către cercetătorii de la Universitatea Berkley din California, în Laboratorul de Robotică și Inginerie Umană.

În viitorul apropiat, aceștia doresc să dezvolte un exoschelet destinat copiilor care suferă de tulburări neuronale și care necesită exerciții intensive de mers pe jos, altfel riscând să își piardă mobilitatea.

Sursa: PlayTech

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s