Cască pentru imagistica optică neinvazivă a creierului

Compania de tehnologie medicală Kernel a dezvoltat dispozitivul Flow, o cască care poate efectua imagini ale creierului prin spectroscopie funcțională în infraroșu apropiat în domeniul timpului (TD-fNIRS). Modul de imagistică măsoară modificările nivelurilor de oxigenare a sângelui în anumite regiuni ale creierului pentru a deduce informații despre activitatea creierului.

Dispozitivul, denumit Kernel Flow, poate efectua imagistică cerebrală TD-fNIRS, care implică utilizarea luminii în infraroșu apropiat pentru a determina concentrația de hemoglobină în diferite regiuni ale creierului pentru a evalua activitatea creierului.

Până acum, aceste sistemele de imagistică cerebrală erau scumpe, complicate și voluminoase. Kernel Flow propune să schimbe acest lucru și cântărește doar 2 kilograme. Casca este formată din patru plăci dispuse în jurul capului, care conțin 52 de module, fiecare având două surse laser. Pulsurile laser rapide trec prin scalp și craniu și o serie de șase detectoare înregistrează timpii de sosire a fotonilor.

Cu toate acestea, tehnologia necesită încă puțină rafinare pentru a ține cont de diferitele tipuri de păr și piele, având potențialul de a efectua noi studii neurologice.

SPIE–International Society for Optics and Photonics

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s