Plasture cu ultrasunete pentru 48 de ore de imagistică

Inginerii de la MIT au creat un plasture care poate oferi imagini cu ultrasunete pe termen lung ale organelor și structurilor interne. Având dimensiunea unui timbru poștal, plasturele cu ultrasunete este extrem de portabil și mai puțin costisitor decât tehnologiile cu ultrasunete convenționale. Iterația actuală a dispozitivului necesită o conexiune prin cablu pentru a vizualiza imaginile, dar cercetătorii lucrează pentru a face dispozitivul fără fir.

În prezent, imagistica cu ultrasunete necesită ca un clinician sau un tehnician să aplice un gel și să țină o sondă pe piele pentru a obține imagini ale organelor subiacente. Acest lucru este în mod clar nepractic pentru imagistica pe termen lung și necesită, de asemenea, echipamente scumpe și necesitatea de a merge la o clinică sau un spital. Pentru a rezolva acest lucru, acești cercetători au creat un mic plasture portabil care poate privi în interiorul corpului timp de până la 48 de ore.

Pentru a obține o rezoluție mai bună a ultrasunetelor, cercetătorii au combinat tranzistori cu un strat lipicios care se poate atașa cu ușurință de pielea utilizatorului. Acest lucru împiedică tranzistorii să își schimbe poziția unul față de celălalt, dar menține un contact adecvat cu pielea. Stratul de hidrogel din partea de jos a plasturelui permite propagarea undelor și este închis cu un strat de elastomer care împiedică uscarea gelului.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s