RMN de 0,55 Tesla pentru noi posibilități de imagistică și mai puține raze X

Cercetătorii de la Centrul Medical Wexner, de la Universitatea de Stat din Ohio folosesc un nou sistem RMN cu câmp scăzut, care poate extinde capacitățile aparatului pentru pacienții cu dispozitive implantate, pacienții care necesită imagistică pulmonară și pacienții obezi. Sistemul, care a fost dezvoltat în colaborare între Siemens și Ohio State, are o intensitate a câmpului magnetic de 0,55 Tesla, care este scăzută în comparație cu sistemele de 1,5 sau 3,0 Tesla care sunt utilizate în mod obișnuit. Intensitatea scăzută a câmpului crește potențialul sistemului pentru imagistica pulmonară, care ar putea ajuta pacienții să evite radiațiile asociate cu raze X repetate și pentru imagistica în situațiile în care stimulatoarele cardiace sau defibrilatoarele implantate prezente nu sunt sigure sub rezonanța magnetică.

Sistemele RMN au limitările lor și pot să devină claustrofobice, iar mulți pacienți cu obezitate pot să nu încapă în interiorul dispozitivului. Câmpul magnetic înseamnă, de asemenea, faptul că pacienții cu stimulatoare cardiace și alte implanturi ar putea să nu fie candidați potriviți pentru imagistică, fie din cauza problemelor de siguranță, fie pentru că metalul din implanturi poate distorsiona imaginea.

O altă problemă legată de RMN este limitarea în capacitatea sa de a capta imagini ale plămânilor, cel puțin la intensități mari de câmp, deoarece aerul din plămâni interferează cu semnalul. Cu toate acestea, un sistem cu putere mai scăzută poate permite o imagistică pulmonară mai bună.

Pentru a aborda aceste probleme, acești cercetători au creat 0.55T MAGENTOM Free.Max. Scannerul are o deschidere de 80 cm, ceea ce îl face mai puțin claustrofob și mai accesibil pacienților cu obezitate. Intensitatea scăzută a câmpului poate permite, de asemenea, clinicienilor să efectueze proceduri imagistice mai ușor la pacienții cu implanturi metalice.

Ohio State University Wexner Medical Center

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s