Mănușă robotică pentru reabilitarea mâinilor

Afecțiunile date de distrofia musculară, scleroza laterala amiotrofica sau leziunea parțială a măduvei spinării, duc la pierderea capacității de a prinde obiectele cu mâinile. Recuperarea acestei capacități este o prioritate, deoarece este unul dintre cele mai mari impedimente pentru a duce o viață normală.

Cercetătorii de la Institutul Wyss de la Harvard dezvoltă și testează o mănușă robotică moale care ajută la restabilirea funcției mâinii.

Testarea a fost efectuată, nu numai pentru a evalua capacitățile mecanice ale mănușii, ci și pentru a studia modul în care aceasta afectează bunăstarea socială și psihologică a potențialilor pacienți.

Cercetătorii au folosit actuatoare minuscule, pentru a minimiza dimensiunea mănușii și pentru a distribui forțele mănușii în mod uniform, astfel încât să obțină un feedback cât mai natural pentru utilizatori. Mănușa este confecționată din Kevlar și un elastomer siliconic, ceea ce o face puternică și flexibilă în același timp. Controller-ul care alimentează mănușa este suficient de mic pentru a putea  fi atașat la cureaua utilizatorului.

Wyss Institute
Sursa: MedGadget.com

2 gânduri despre „Mănușă robotică pentru reabilitarea mâinilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s