Cateterizarea robotică a valvei mitrale

În prezent, insuficiența valvei cardiace mitrale este tratată printr-o intervenție chirurgicală invazivă sau printr-o procedură transcateter numită Transcatheter Edge-to-Edge Repair (TEER). Cu toate acestea, această procedură este dificil de realizat, ceea ce poate duce la rezultate suboptimale în cazuri dificile și dacă este realizată de către medici fără experiență.

Pentru a aborda acest lucru, Moray Medical, a dezvoltat un cateter robotizat și o tehnologie asociată, inclusiv realitate augmentată și o interfață digitală 3D, concepută pentru a face munca mai ușoară. De fapt, compania susține că utilizarea tehnologiei sale pentru a oferi terapii cardiace poate fi la fel de simplă ca deplasarea unui cursor pe ecranul computerului.

Compania speră că dispozitivele sale vor permite repararea eficientă a valvei cardiace mitrale în afara centrelor specializate, extinzând astfel numărul pacienților care pot beneficia de tratament. Compania Moray Medical a fost recent selectată pentru MedTech Innovator 2020 Grand Prize pentru acest dispozitiv.

Moray Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s