Un designer român a câștigat premiul MIT pentru prototipul de mască high-tech

O mască de față echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 din împrejurimi, proiectată de un inginer român, a obținut premiul cel mare la un concurs de la MIT Media Lab.

Clujeanul Burzo Ciprian este designerul premiat pentru „masca socială” („Social Mask”), care are un design minimalist, transparent, cu un biosenzor care se poate conecta la un smartphone. Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii ar putea urmări numărul de agenți patogeni înconjurători, colectând date care mapează și alți utilizatori din jur și calculează riscul de infecție cu Covid-19.

Designul, care este încă un prototip în curs de dezvoltare, a câștigat un concurs MIT, care a cerut inginerilor și proiectanților să vină cu răspunsuri creative și care să reimagineze învelișurile feței și echipamentele individuale de protecție.

„Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian. „Ar trebui să știm cine este infectat în zona noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță în masca viitorului. ”

Sursa: CalvertJournal.com

Burzo Ciprian Behance.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s