Dispozitivul purtabil simte când apare oboseala vocală

Cercetătorii de la Northwestern University au dezvoltat un dispozitiv care poate detecta când cineva vorbește sau cântă și calculează aceste informații pentru a oferi un avertisment atunci când purtătorul ar putea fi expus riscului de oboseală vocală. Folosirea excesivă a vocii într-un interval scurt de timp poate duce la oboseală vocală și chiar la răni. Această tehnologie este utilă pentru pacienții cu tulburări vocale, dar și pentru persoanele care se bazează mult pe vocile lor, cum ar fi cântăreții, politicienii și profesorii. Dispozitivul comunică cu o aplicație pentru smartphone pentru a ține evidența utilizării vocii.

Tehnologiile bazate pe microfoane au probleme de confidențialitate, în timp ce alte soluții au implicat fire sau echipamente voluminoase, ceea ce nu este ideal.

Acest ultim dispozitiv este un purtabil discret care se așează pe piept și simte vibrațiile cauzate de persoana în cauză și transmite aceste date prin Bluetooth către o aplicație pentru smartphone. „Dispozitivul măsoară cu precizie amplitudinea și frecvența vorbirii și a cântării”, a spus John Rogers, unul dintre liderii care au dezvoltat noul monitor. „Acești doi parametri sunt cei mai importanți în determinarea sarcinii totale care are loc pe corzile vocale. Conștientizarea acelor parametri, atât la un moment dat, cât și cumulativ în timp, este esențială pentru gestionarea tiparelor sănătoase de vocalizare.”

Prin stabilirea unor praguri personale, tehnologia le permite purtătorilor să primească un semnal haptic atunci când se apropie de oboseala vocii, creând o oportunitate de a odihni vocea pentru un timp.

Northwestern University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s