Terapie de răcire a scalpului pentru pacienții cu chimioterapie

Cooler Heads Care a creat Amma, un dispozitiv de terapie care își propune să ajute pacienții cu chimioterapie să-și păstreze părul. Căderea părului este un efect secundar foarte frecvent al chimioterapiei și reprezintă o provocare psihologică semnificativă pentru pacienții care se confruntă deja cu diagnosticul și tratamentul.

Simpla răcire a scalpului în timpul chimioterapiei poate reduce dramatic cantitatea de medicament absorbită de foliculii de păr, ceea ce duce la reducerea căderii părului. Cu toate acestea, tehnologia actuală pentru a realiza acest lucru vine cu un preț ridicat și poate costa până la 8.000 USD pentru un pacient. Acest lucru nu este la îndemâna multor pacienți, așadar Cooler Heads Care a dezvoltat sistemul Amma, administrat de pacient, care costă mult mai puțin în cadrul unei scheme de închiriere, la aproximativ 2.000 USD per pacient.

Dispozitivul este trimis la domiciliul pacientului, iar compania oferă instruire despre cum să-l folosească. Pacienții pot duce dispozitivul la ședințele lor de chimioterapie, după care îl pot lua înapoi acasă pentru a continua terapia.

Terapia oferită de către dispozitivul Amma reprezintă o hipotermie indusă medical. Prin aducerea temperaturii scalpului pacientului la 20°C înainte, în timpul și după chimioterapie, foliculii de păr nu absorb chimioterapie, permițând pacienților să-și păstreze părul.

Cooler Heads Care

Sursa: MedGadget.com

Lasă un comentariu