Modulare neuroimună pentru bolile inflamatorii

SetPoint Medical dezvoltă un dispozitiv neuromodulator care este destinat să trateze artrita reumatoidă. Suprapunerea dintre sistemul nervos și cel imunitar este din ce în ce mai apreciată, iar această tehnologie își propune să valorifice acest lucru pentru a crea un nou tratament pentru boala inflamatorie.

Dispozitivul de neuromodulație este destinat să fie implantat pe nervul vag într-o procedură ambulatorie. Acesta stimulează nervul cu impulsuri electrice și poate acționa pentru a calma procesele inflamatorii care contribuie la apariția poliartritei reumatoide, fără dezavantajele imunosupresiei care pot apărea cu tratamentele medicamentoase clasice pentru această afecțiune.

Artrita reumatoidă este o afecțiune în care sistemul imunitar își atacă propriul țesut, în special articulațiile, ducând adesea la durere, funcție diminuată, eroziune osoasă și deformarea articulațiilor. Cauza de bază a acestui lucru este inflamația sistemică necontrolată.

Tratamentul pentru artrita reumatoidă include de obicei medicamente biologice. Au existat progrese considerabile, cu abordări concentrate pe medicamente imunosupresoare derivate biologic care vizează citokine proinflamatorii specifice. Aproximativ 40% dintre pacienții tratați cu aceste medicamente biologice nu răspund în mod adecvat la acestea sau sunt intoleranți.

Sistemul nervos și sistemul imunitar au evoluat cot la cot și împărtășesc limbajul comun al neurotransmițătorilor. Capacitatea nervului vag de a comunica și de a modula sistemul imunitar folosind neurotransmițători este esențială pentru reflexul inflamator.

Micul stimulator nervos autonom de la SetPoint Medical generează impulsuri electrice precise folosind un circuit integrat, hardware de telemetrie și o baterie reîncărcabilă închisă într-o carcasă din ceramică și titan. Acest dispozitiv este implantat pe vagul cervical stâng într-o procedură ambulatorie. Medicii determină dozarea precisă și automată printr-o aplicație pentru tabletă.

Video SetPoint Medical

SetPoint Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s