Pacemaker-ul fără fir și fără baterii, care se dizolvă post-tratament

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au dezvoltat un stimulator cardiac temporar care se dizolvă în corp în subproduse inofensive. Tehnologia evită nevoia de cabluri care pătrund în piele, precum și proceduri de urmărire pentru a îndepărta un stimulator cardiac. Dispozitivul ar putea face plasarea temporară a stimulatorului cardiac o experiență mai sigură și mai convenabilă pentru pacienți.

Pacienții au nevoie frecvent de stimulatoare cardiace temporare, inclusiv după o intervenție chirurgicală cardiacă. De obicei, astfel de dispozitive nu sunt wireless și necesită cabluri electrice pentru a pătrunde printr-o incizie, provocând un risc de infecție.

Această nouă tehnologie este fără fir și fără baterii și poate fi sigilată în siguranță în corp, fără a fi necesară îndepărtarea ulterioară. Pacemaker-urile wireless, tranzitorii, depășesc dezavantajele cheie ale dispozitivelor temporare tradiționale, eliminând nevoia de conducte percutanate pentru procedurile de extracție chirurgicală, oferind astfel potențialul pentru costuri reduse și rezultate îmbunătățite în îngrijirea pacientului. Acest tip neobișnuit de dispozitiv ar putea reprezenta viitorul tehnologiei de stimulare temporară.

Noul stimulator cardiac este subțire și flexibil, iar iterația actuală durează aproximativ 5-7 săptămâni înainte de a se descompune în produse secundare biocompatibile care sunt în cele din urmă excretate de corp. Cu toate acestea, cercetătorii pot îmbunătăți formularea și structura dispozitivului pentru a controla cu precizie cât durează degradarea, permițând potențiale dispozitive personalizate pentru diferiți pacienți. Noul implant nu necesită baterie și este alimentat printr-o antenă externă, utilizând o tehnologie similară pe care smartphone-urile o folosesc pentru a efectua plăți electronice.

Northwestern University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s