Acoperire pentru suprafețe care ucide rapid agenții patogeni, cu durată de viață de până la 6 luni

O echipă de la University of Michigan a dezvoltat un strat de acoperire pentru suprafețele atinse frecvent, care poate ucide rapid o gamă largă de agenți patogeni, inclusiv SARS-CoV-2. Tehnologia încorporează poliuretan care conține compuși reticulați din uleiuri esențiale cu acțiune antimicrobiană cu spectru larg. Cercetătorii au reglat fin procesul de reticulare, astfel încât uleiurile să fie disponibile pentru a ucide microbii, dar nu suficient de libere pentru a se evapora rapid. Spre deosebire de acoperirile de suprafață antimicrobiene care se bazează pe metale, cum ar fi cuprul sau zincul, noua acoperire poate ucide microbii destul de repede, în doar două minute. Cu toate acestea, acoperirile rămân eficiente până la șase luni, când pot fi reîncărcate prin vopsirea lor cu uleiuri proaspete.

Pandemia în curs de desfășurare a evidențiat puterea microbilor minusculi de a aduce societatea noastră la o oprire bruscă. Un domeniu important al noii dezvoltări tehnologice constă în dezinfectarea spațiilor publice, cum ar fi gările și aeroporturile, împreună cu unitățile de asistență medicală în care se află persoanele cele mai vulnerabile.

Această ultimă tehnologie este un strat antimicrobian extrem de eficient, care poate oferi o acțiune antimicrobiană rapidă și o eficacitate de lungă durată.

Acoperirea este transparentă și constă din poliuretan, un etanșant dur care este adesea o componentă a lacurilor. Cu toate acestea, materialul include și compuși antimicrobieni derivați din uleiuri esențiale, în acest caz ulei de scorțișoară și ulei de arbore de ceai.

University of Michigan

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s