Dispozitiv pneumatic de asistență pentru persoanele cu dizabilități

Cercetătorii de la Rice University au dezvoltat un dispozitiv pneumatic de asistență pentru persoanele cu dizabilități. Tehnologia include o pompă de aer care este montată în pantoful purtătorului, oferind putere pneumatică la fiecare pas. Această putere este stocată într-o centură purtabilă care include un „braț” care poate întinde mâna și prinde obiectele atunci când este activat. Dispozitivul poate fi foarte practic pentru persoanele cu slăbiciune a brațului, pentru care a ridica un obiect reprezintă o provocare .

Echipa de cercetare a dezvoltat, de asemenea, o cămașă cu un mecanism de burduf poziționat la axilă, care permite purtătorului să ridice un obiect care cântărește aproape 5 kg. Cercetătorii explorează posibilitatea de a utiliza mecanismul de aer comprimat pentru a alimenta alte tehnologii de asistență și medicale, cum ar fi tehnologiile de compresie a picioarelor pentru tromboză venoasă profundă.

Tehnologiile de asistență purtabile au potențialul de a schimba complet viața persoanelor cu dizabilități, permițându-le să desfășoare activități care altfel ar fi fost imposibile, sporindu-le independența și calitatea vieții. Există un număr mare de persoane care ar beneficia de astfel de dispozitive.

Cu toate acestea, multe astfel de dispozitive necesită o sursă de energie electrică, adică fie o legătură cu fir, fie o baterie pe care purtătorul trebuie să o transporte. Această ultimă tehnologie nu are nevoie de energie electrică, obținându-și energia din aerul comprimat care este produs cu ajutorul unei pompe de picior.

Rice University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s