Crab robotic minuscul pentru îndeplinirea de sarcini în interiorul corpului

Inginerii de la Northwestern University au dezvoltat un crab robotic minuscul controlat de la distanță. Dispozitivul are doar o jumătate de milimetru lățime și poate îndeplini o varietate de sarcini impresionante, inclusiv sărituri, răsuciri, aplecare, întoarcere și deplasare. Dispozitivele minuscule nu necesită electricitate și, în schimb, sunt alimentate prin încălzire, folosind un laser extern. Aliajul cu memorie de formă care formează cea mai mare parte a roboților își schimbă rapid forma atunci când este încălzit și apoi revine la forma sa inițială, formând baza mișcărilor dispozitivului. Metoda ar putea avea o eventuală aplicabilitate în medicină ca mijloc de a efectua sarcini chirurgicale minim invazive în organism.

Micuții roboți sunt mai mici decât un purice și nu necesită baterii sau orice altă metodă de propulsie la bord. În schimb, sunt compuși din materiale care creează rezistență elastică și care pot fi ușor manipulate folosind căldură. Crabii sunt fabricați folosind un aliaj cu memorie de formă.

Pot fi create diferite mișcări prin încălzirea diferitelor părți ale robotului, iar comutarea rapidă a laserului duce la locomoție. În plus, operatorul laser poate controla direcția de mișcare. Dimensiunea mică a roboților este cheia pentru încălzirea și răcirea lor rapidă. Deoarece aceste structuri sunt atât de mici, viteza de răcire este foarte rapidă.

Northwestern University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s