Electrozi cu peliculă subțire pentru aplicații neuronale

NeuroOne a dezvoltat electrodul cortical Evo și electrodul sEEG, ambii electrozi cu peliculă subțire pentru înregistrarea și stimularea neuronală. Profilul mic și natura flexibilă a electrozilor permit o inserție mai puțin invazivă, iar rezistența scăzută oferă o calitate îmbunătățită a semnalului.

Dispozitivele pot combina atât funcțiile diagnostice, cât și cele terapeutice, ceea ce ar putea reduce numărul de proceduri pe care trebuie să le facă un pacient, deoarece diagnosticul și tratamentul pot apărea în timpul aceleiași proceduri.

Compania a efectuat, de asemenea, simulări de stimulare neuronală pe termen lung și a găsit dovezi că tehnologia ar putea oferi stimulare pentru perioade îndelungate, ceea ce o poate face utilă pentru aplicații precum tratarea durerii cronice de spate la pacienții care au suferit mai multe intervenții chirurgicale eșuate.

Dispozitivele ar putea fi utilizate pentru o varietate de condiții diferite care au raportat beneficii de la stimularea electrică, precum Boala Parkinson, epilepsia, durerile cronice de spate din cauza operațiilor de spate eșuate, durerile periferice, incontinența, hipertensiunea și tulburările de sănătate mintală.

În prezent compania are în dezvoltare un dispozitiv care este destinat să îndeplinească atât o funcție de diagnostic, cât și o funcție terapeutică. Aceasta are capacitatea de a înregistra activitatea electrică a creierului într-un efort de a determina zonele problematice, precum și de a elimina țesutul problematic. Astăzi, acest lucru se face de obicei cu mai multe intervenții chirurgicale și spitalizări, în timp ce noua tehnologie ar intenționa să îndeplinească ambele funcții într-o singură spitalizare și intervenție chirurgicală.

NeuroOne

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s