Pompă de insulină – O opțiune avansată pentru gestionarea diabetului

O pompă de insulină reprezintă un dispozitiv de mici dimensiuni care servește ca ajutor în controlul diabetului. Aceasta oferă doze continue și personalizate de insulină cu acțiune rapidă, 24 de ore pe zi, pentru a se potrivi nevoilor corpului omenesc. Pompa furnizează insulină corpului dumneavoastră în două moduri:

BASAL – Cantități mici de insulină care sunt eliberate continuu pe tot parcursul zilei.
BOLUS – La cerere, se poate furniza insulină suplimentară pentru a se potrivi cu aportul de alimente sau pentru a corecta nivelul ridicat al glicemiei.

O pompă furnizează insulină în organism printr-un tub subțire, flexibil, numit set de perfuzie.

O pompă conține până la 300 mL de insulină. Insulina poate fi livrată ușor și discret cu câteva apăsări de buton. Pompele pot fi programate pentru a furniza insulină bazală la ritmuri diferite, pe tot parcursul zilei.

Calculatorul bolus elimină matematica complexă și urmărește insulina activă, fapt care ajută la evitarea erorilor și la un control mai bun al glucozei.

Pompa de insulină MiniMed™ 770G reglează automat insulina de fundal la fiecare 5 minute. Folosind citiri de glucoză în timp real, sistemul poate calcula o cantitate personalizată de insulină pe care să o livreze în funcție de nevoile dumneavoastră. Sistemul se conectează direct cu un smartphone, permițându-vă să vizualizați cu ușurință nivelul zahărului și istoricul livrării insulinei.

Pompa de insulină MiniMed™ 630G oferă doze precise de insulină în corpul dumneavoastră. Atunci când este combinat cu monitorizarea continuă de glucoză, acționează cu SmartGuard™, oferind protecție care vă poate ajuta să vă mențineți nivelul de glucoză stabil.

Pompele cu patch-uri funcționează în mod similar pompelor de insulină legate, dar în timp ce pompele legate sunt atașate de corp printr-un tub, pompele cu patch-uri se atașează direct pe suprafața pielii. Butoanele, afișajul și placa de circuit tind să fie situate pe un dispozitiv separat, care transmite informații către pompa fără fir, de la distanță . Totodată, există pompe care beneficiază de senzori care măsoară nivelul zahărului din lichidul interstițial, fluid care acționează ca un rezervor de nutrienți, inclusiv glucoză.

Pentru a utiliza pompa de insulină, cartușul de insulină este umplut și montat în interiorul pompei. Acul sau canula este introdus sub piele și ținut în poziție cu un plasture adeziv. Celălalt capăt al tubului este conectat la pompă, care apoi furnizează insulină prin acest set de perfuzie, conform programării sale.

Diabetes.co.uk

MedtronicDiabetes

Un gând despre „Pompă de insulină – O opțiune avansată pentru gestionarea diabetului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s