Nima – Tester portabil de gluten

Nima este primul detector portabil de gluten din lume. Alături de capsulele de testare cu o singură utilizare și o aplicație care permite urmărirea și partajarea datelor cu alți utilizatori, senzorul de dimensiuni reduse poate fi considerat un instrument de salvare pentru persoanele cu alergii la gluten sau boală celiacă.

Fiecare capsulă Nima este plină de știință, inclusiv anticorpi, o bandă de testare și o formulă de extracție lichidă. Pe măsură ce banda de testare se dezvoltă, un senzor electronic și algoritmul asociat detectează rezultatul testului. Citirea electronică a rezultatelor reduce probabilitatea interpretării greșite a rezultatelor. Algoritmul de detectare este îmbunătățit și actualizat prin conexiunea Bluetooth, prin intermediul aplicației mobile Nima.

Anticorpii din baza de testare se leagă de proteină și prezintă o modificare a semnalului pe bandă, care este detectată de algoritmul de procesare Nima. Pentru a detecta proteinele din alimente, moleculele proteice trebuie izolate și extrase din restul moleculelor alimentare. Fluidul din extracția capsulei este capabil să rupă legăturile dintre proteină și alte molecule alimentare, lăsând proteina însăși într-o soluție lichidă, care reacționează la bandă.

Sistemul Nima a fost testat riguros în laborator, pe teren și prin terțe părți. Comparativ cu testele ELISA de laborator pentru alimente, Nima are o precizie de 97% la detectarea nivelurilor de 20 de părți pe milion (ppm) pentru gluten și 10 părți pe milion (ppm) pentru arahide.

Nima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s