Implant personalizat imprimat 3D pentru realinierea genunchilor

Cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie au creat un schelet pentru imprimarea 3D a plăcilor personalizate de osteotomie superioară de tibie, denumită și HTO, folosind un aliaj de titan, pentru realinierea genunchilor la pacienții cu osteoartrită. Plăcile ar trebui să se potrivească aproape perfect atunci când sunt implantate, datorită noii abordări. Cercetătorii au dezvoltat, de asemenea, o tehnică chirurgicală îmbunătățită, denumită TOKA (Tailored Osteotomy for Knee Alignment), despre care susțin că ar trebui să îmbunătățească potrivirea HTO pe genunchi și să accelereze semnificativ operația de la două ore la aproximativ 30 de minute.

Pentru a începe procedura, pacienții sunt supuși unei scanări CT 3D a genunchiului, iar aceste date sunt utilizate pentru a produce un HTO personalizat și un ghid chirurgical care se potrivește perfect cu osul tibiei. Procesul de imprimare 3D se bazează pe o tehnică de imprimare metalică care are ca rezultat plăci din aliaj de titan de calitate medicală. Ghidul chirurgical fabricat ajută la simplificarea și accelerarea intervenției chirurgicale. Deoarece implanturile se potrivesc perfect pacientului, ele sunt menite să reducă disconfortul postoperator și pot fi implantate la pacienți în stadiu incipient.

Pe lângă faptul că un chirurg poate planifica cu precizie o operație, un ghid chirurgical și un implant de placă, fiecare personalizat pentru pacient, pot fi imprimate automat 3D pe baza datelor scanate. Acest tip de tratament ameliorează simptomele osteoartritei genunchiului, păstrând în același timp articulația naturală.

După un studiu virtual, în care cercetătorii au folosit modelarea in silico cu date CT de la 28 de pacienți pentru a evalua potențialul tehnicii, dispozitivul a primit aprobarea pentru un studiu în Marea Britanie.

University of Bath

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s