Senzori portabili care urmăresc utilizarea mâinilor la persoanele amputate

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri-Columbia au dezvoltat un sistem pentru a urmări utilizarea mâinii la persoanele cu proteză de mână sau la pacienții care au suferit un transplant de mână. Tehnologia urmărește mișcarea mâinilor și a brațelor și ajută la monitorizarea modului în care oamenii își folosesc mâinile în viața de zi cu zi. Astfel de date ar putea ajuta la ghidarea tratamentului personalizat pentru pacienți, permițând, de asemenea, medicilor să urmărească recuperarea și mobilitatea în numeroase condiții care pot afecta utilizarea mâinilor, cum ar fi scleroza multiplă și accidentul vascular cerebral.

Pierderea unei mâini poate îngreuna sarcinile de zi cu zi, deși cercetătorii au dezvoltat o serie de tehnologii și metode pentru a ajuta persoanele amputate, de la proteze robotizate până la transplanturi de mâini. Cu toate acestea, măsurarea cât de bine funcționează de fapt o anumită abordare pentru pacienți în timpul vieții lor de zi cu zi este importantă în perfecționarea și personalizarea unor astfel de tratamente pentru un efect maxim.

Un parametru cheie implică măsurarea cât de mult își folosește cineva proteza sau mâna transplantată în comparație cu cealaltă mână. Pentru a face acest lucru mai ușor, acești cercetători au dezvoltat un sistem de senzori de mișcare care se fixează pe mâinile și brațele cuiva. Senzorii pot urmări utilizarea mâinilor și a brațului pe parcursul mai multor zile, oferind date care altfel ar fi dificil de capturat cu precizie.

University of Missouri-Columbia

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s