Dispozitiv de compresie rapidă pentru prevenirea trombozei venoase profunde

Cercetătorii de la Penn Medicine au dezvoltat un manșon portabil care asigură o compresie pulsatilă rapidă și își propune să imite compresia pe care o experimentează mușchii gambei în timpul mersului. Tehnologia, comercializată de Osciflex, derivată din Penn Medicine, este destinată prevenirii trombozei venoase profunde la pacienții care sunt legați de pat pentru perioade lungi de timp.

Tromboza venoasă profundă tinde să îi afecteze pe cei care nu sunt foarte mobili, astfel încât să te ridici din pat pentru a-ți întinde picioarele este o provocare, ceea ce face ca starea să fie dificilă de prevenit. În prezent, sunt utilizate manșete mecanice care se umflă periodic în jurul piciorului, cu succes mixt. O altă opțiune este reprezentat[ de medicamentele anti-coagulante, dar astfel de tratamente vin cu riscuri suplimentare de sângerare necontrolată, ceea ce înseamnă că nu sunt potrivite pentru fiecare pacient.

Cercetătorii din spatele acestui nou dispozitiv au studiat expresia genică implicată în tromboza venoasă profundă și au descoperit că baza genetică a fluxului sanguin sănătos poate deveni neregulată de perioade lungi de inactivitate.

Potrivit cercetătorilor, manșetele mecanice utilizate în prezent nu sunt suficient de eficiente pentru a preveni formarea cheagurilor la supapele venoase.

„Scopul nostru final este de a înlocui dispozitivele de compresie care nu funcționează deosebit de bine”, susține unul dintre cercetători. „Este ceva relativ simplu, gata de producție și ghidat de cercetare. Credem că poate ajuta mulți oameni. ”

Osciflex

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s