Senzor multifuncțional pentru testarea rapidă și precisă a COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au dezvoltat o tehnologie de testare a COVID-19 care se bazează pe spectroscopie SERS și învățarea automată. Tehnica nu necesită pregătirea probei sau pregătire specială și poate oferi rezultate în doar 25 de minute, cu o precizie comparabilă cu cea a testului PCR. Interesant este că materialul senzorului poate fi implementat într-un format standard de cip pentru testare personalizată, dar poate fi aplicat și pe suprafețe atinse frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, sau chiar ca obiect purtat, pentru a monitoriza expunerea virală personală și de mediu.

Testarea este crucială în monitorizarea și controlul răspândirii virusului, iar acești cercetători de la John Hopkins au contribuit la tehnologii de testare mai rapide, mai precise și mai convenabile.

Dispozitivul implică utilizarea unui laser pentru a investiga vibrațiile moleculare dintr-o probă, iar un algoritm de învățare automată ajută la analiza semnalului. Tehnologia este ușor de utilizat și oferă un rezultat precis relativ rapid, cercetătorii raportând o precizie de 92% și un timp de așteptare de aproximativ 25 de minute.

Interesant este că noua tehnologie ar putea juca un rol ca dispozitiv de monitorizare a mediului, matricele FEMIA fiind aplicate pe suprafețe atinse frecvent și analizate ulterior pentru a măsura nivelurile de virus din comunitate. O altă aplicație este ca un dispozitiv portabil pentru personalul medical care prezintă un risc ridicat de expunere virală, analiza ulterioară oferind o estimare a expunerii personale.

Johns Hopkins University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s