Organizația Belgiană imec și Organizația Olandeză pentru Cercetare Științifică Aplicată, au prezentat plasturele de monitorizare al semnelor vitale. Dispozitivul de unică folosință are o durată de viață de monitorizare de peste o săptămână, iar bateria este fabricată din materiale non-toxice, nefiind un impact asupra mediului.
Dispozitivul are un ECG de bază încorporat, poate măsura saturația oxigenului din sânge (SpO2), activitatea fizică, datorită unui accelerometru și, de asemenea, are un monitor de impedanță bioelectrică.
Este mai mic, confortabil și mult mai ieftin de fabricat decât modelul anterior care a fost prezentat acum câțiva ani.
„În mod tradițional, saturația oxigenului din sânge este măsurată cu un dispozitiv separat, atașat pe deget. Acest lucru nu este foarte practic pentru viața de zi cu zi, așa că am dezvoltat o nouă tehnică care efectuează măsurarea cu un plasture, prin fotopletismografie reflectorizantă. Prin adăugarea acestei capacități de detectare, suntem capabili să măsuram trei semne vitale esențiale – ritmul cardiac, rata de respirație și saturația oxigenului din sânge”, a declarat Bernard Grundlehner, System Architect – Connected Health Solutions la imec.