Sistemul Eyevensys pentru boli oculare

Eyevensys a dezvoltat Electrotransfection System, un sistem de transfecție non-viral pentru tratamentul bolilor oculare.

Tehnologia furnizează plasmide ADN în mușchiul ciliar din ochi, ceea ce duce la producția pe termen lung de proteine în partea din spate a ochiului pentru beneficii terapeutice. Electricitatea este furnizată în impulsuri scurte și ajută la introducerea materialului genetic în țesutul muscular ciliar.

Acest lucru transformă ochiul într-o biofabrică, permițând mușchiului ciliar să secrete proteina terapeutică în partea din spate a ochiului la niveluri terapeutice pentru o durată mai mare de șase luni.

Tehnologia Eyevensys este o terapie genică non-virală și, prin urmare, nu prezintă riscul dăunător al reacțiilor imune la vectorii virali. Deoarece secvența genei pentru proteinele terapeutice este codificată în ADN plasmidic, spre deosebire de vectorii virali, nu există nicio limitare de dimensiune pentru genele care pot fi eliberate în mușchiul ciliar.

Din noiembrie 2019, compania a demonstrat siguranța și fezabilitatea platformei la 18 pacienți cu uveită neinfecțioasă. Aceștia au reușit să demonstreze faptul că administrarea de plasmide la mușchiul ciliar folosind sistemulde electrotransfecție minim invaziv este la fel de sigur ca și administrarea proteinelor terapeutice la ochi prin injecție intravitrală.

Eyevensys

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s