Interfață creier-calculator pentru scrierea textelor

Companie de tehnologie medicală Blackrock Neurotech a creat o suită de sisteme de interfață creier-calculator cu scopul de a oferi pacienților independență și o calitate crescută a vieții. Această ultimă tehnologie are ca scop restabilirea comunicării scrise la pacienții care au dificultăți în acest sens, precum cei afectați de paralizie.

Noul sistem al companiei, pe care Blackrock intenționează să îl pună la dispoziție la sfârșitul anului 2022, permite pacienților să tasteze text pur și simplu imaginându-și cuvintele. Sistemul folosește învățarea automată pentru a decoda semnalele neuronale care apar în timp ce individul își imaginează scrisul și, până în prezent, poate atinge viteze de până la 90 de caractere pe minut.

În ceea ce privește acuratețea, sistemul lor se mândrește cu o acuratețe de 94% și aceasta crește la 99% atunci când textul este corectat automat de sistemul computerizat. În timp ce multe interfețe creier-calculator s-au concentrat pe acțiuni fizice, cum ar fi deplasarea unui scaun cu rotile, sistemele pentru scrierea textelor pot fi trecute cu vederea. Comunicarea scrisă este foarte importantă în lumea noastră digitală din ce în ce mai conectată, iar tehnologiile care îmbunătățesc accesul la aceasta sunt cu siguranță binevenite.

Blackrock Neurotech

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s