Brățara care detectează accidentul vascular cerebral

Alva Health dezvoltă o brățară care poate detecta semnele de accident vascular cerebral și poate alerta prompt purtătorul și/sau personalul medical. Tehnologia este destinată celor cu risc crescut de accident vascular cerebral, cum ar fi supraviețuitorii AVC-urilor și cei diagnosticați cu atac ischemic tranzitoriu.

Accidentul vascular cerebral provoacă un nivel uriaș de morbiditate a pacienților în fiecare an și mulți suferă de simptome debilitante care le schimbă viața. Diagnosticul precoce și tratamentul prompt sunt foarte importante, dar în multe cazuri simptomele timpurii ale unui accident vascular cerebral sunt subtile și sunt ușor de ratat. Aceste probleme au inspirat acest startup să dezvolte un monitor de accident vascular cerebral pentru pacienții cu risc ridicat.

În prezent, diagnosticul de AVC poate fi realizat doar de către o echipă clinică din spital. Procesul de diagnosticare constă dintr-un examen fizic și o evaluare neurologică, combinată cu imagistica cerebrală, inclusiv o scanare CT, scanare RMN, ecografie carotidiană, angiografie cerebrală și/sau ecocardiogramă. Scopul diagnosticului este de a exclude alte afecțiuni și de a evalua dacă pacientul are un AVC ischemic sau hemoragic, ceea ce informează tipul de tratament care este administrat.

Dispozitivul sub formă de brățară monitorizează apariția paraliziei doar pe o parte a corpului, care este unul dintre semnele distinctive ale accidentului vascular cerebral, cunoscut și sub numele de hemipareză. Când sistemul detectează un accident vascular cerebral, dispozitivul anunță utilizatorul imediat. Dacă nu există niciun răspuns din partea acestuia, în decurs de două minute, personalul instruit va evalua starea utilizatorului prin telefon și va notifica contactele de urgență ale utilizatorului.

Alva Health

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s