Ocluzie aortică pentru îmbunătățirea fluxului sanguin către creier și inimă

O companie medtech cu sediul în Danemarca, a creat sistemul NEURESCUE, un cateter cu balon conceput pentru a închide aorta, rezultând o creștere semnificativă a fluxului sanguin către inimă și creier. Mecanismul este destinat să ofere tratament de urgență pacienților care suferă o hemoragie sau stop cardiac.

Atât hemoragia, cât și stopul cardiac reprezintă nevoi nesatisfăcute, rezultând un număr semnificativ de decese în fiecare an. În prezent, doar una din zece persoane supraviețuiește unui stop cardiac.

Ocluzia aortică poate ajuta la controlul pierderii de sânge și, prin creșterea fluxului de sânge către inimă și creier. Dispozitivul este livrat prin artera femurală, iar un sistem de feedback de siguranță ajută la asigurarea faptului că este plasat corect în timpul umflării temporare a balonului. Inflația în sine este reglementată pentru a preveni suprainflația, ruperea și deteriorarea țesuturilor, monitorizând în același timp tensiunea arterială.

Dispozitivul NEURESCUE este format dintr-un cateter și o unitate de control, care găzduiește ghidarea brevetată a senzorilor și tehnologia de umflare automată.

Odată implementat, dispozitivul supraalimentează fluxul de sânge către inimă și creier într-un minut. Designul său simplu este optimizat pentru situații de urgență, iar prin umflarea automată a dispozitivului și ghidarea senzorului, procedura poate fi efectuată în siguranță cu sau fără fluoroscopie.

Dispozitivul NEURESCUE crește fluxul de sânge către inimă și creier, ceea ce crește șansele de resuscitare imediată, permițând în același timp noi oportunități de a conecta pacienții la un tratament definitiv.

Neurescue

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s