Modele de colagen pentru investigarea mecanismelor care stau la baza vindecării leziunilor în urma arsurilor

Cercetătorii de la Harvard University au dezvoltat un model de arsuri care le va permite să investigheze mecanismele care stau la baza vindecării acestor leziuni și să testeze noi abordări pentru a îmbunătăți acest proces. Arsurile pot dura mult timp pentru a se vindeca și pot fi predispuse la infecție și complicate de prezența unor cantități mari de țesut mort la locul leziunii. Modelarea acestor procese in vitro va permite cercetătorilor să îmbunătățească standardul actual de îngrijire pentru pacienții cu arsuri și să evite utilizarea cobailor.

Modelul include un hidrogel de colagen care este însămânțat cu fibroblaste, celule de susținere care în mod normal ajută la formarea pielii și a altor țesuturi. Leziunile arsurilor pot fi imitate în construcția de hidrogel folosind un cuțit de cauterizare sau un laser pentru a crea o zonă arsă pentru a simula rănirea. Cercetătorii au folosit deja modelul pentru a descoperi că fibroblastele s-ar putea să nu se comporte așa cum era de așteptat în cazul arsurilor.

Arsurile sunt o experiență dificilă pentru pacienți, deoarece se pot dovedi dificil de vindecat, pot fi predispuse la infecții bacteriene și sunt complicate de prezența vaselor de sânge cauterizate și a țesutului mort. Vindecarea leziunilor prin arsuri a fost clasificată de către medici în patru faze: oprirea sângerării, inflamația, formarea de țesut nou și întărirea țesuturilor. O mai bună înțelegere a comportamentului celular în timpul acestor faze va permite cercetătorilor să proiecteze tratamente mai bune. În prezent, se crede că în fazele inițiale ale vindecării celulele imune încep munca de a curăța țesutul mort și de a ucide orice bacterie prezentă.

American Institute of Physics

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s