Analiza cu nanofire detectează tumorile cerebrale din urină

Cercetătorii de la Nagoya University din Japonia au dezvoltat un test cu nanofire care poate fi folosit pentru a captura și detecta vezicule extracelulare specifice dintr-o probă de urină care indică prezența unei tumori pe creier. Aceste vezicule extracelulare sunt excretate în mod natural prin urină, dar tehnicile de captare și analizare au fost complexe, necesitând diferite echipamente, până în prezent. Acest test all-in-one folosește o placă simplă care a fost acoperită cu nanofire de oxid de zinc de care veziculele extracelulare sunt atrase din cauza încărcăturii lor electrice de suprafață. Apoi, cercetătorii pot detecta vezicule extracelulare specifice tumorii folosind anticorpi marcați fluorescent. Tehnica ar putea permite detectarea mai devreme, non-invazivă, a tumorilor cerebrale, ajutând la îmbunătățirea rezultatelor tratamentului.

Tumorile cerebrale sunt diagnosticate frecvent atunci când simptomele neurologice au început deja, iar tumora este într-un stadiu avansat. Acest lucru complică și în cele din urmă împiedică tratamentul, ducând la o rată de supraviețuire care abia s-a schimbat în câteva decenii. Dezvoltarea de noi modalități de screening a pacienților pentru astfel de tumori și, prin urmare, identificarea lor într-un stadiu mult mai devreme ar putea fi foarte benefică. În mod ideal, o astfel de abordare ar fi capabilă să evidențieze prezența unei tumori cerebrale fără a recurge la biopsii invazive sau chiar la o prelevare de sânge. Acești factori i-au inspirat pe acești cercetători să dezvolte un test de urină pentru tumorile cerebrale.

Această ultimă tehnologie se bazează pe conceptul de vezicule extracelulare care sunt aruncate de tumorile cerebrale în fluxul sanguin și care în cele din urmă sunt excretate prin urină. Astfel de vezicule pot oferi o varietate de semne distinctive tumorale, de la ARN și ADN până la markeri de proteine.

Nagoya University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s