Stimulator cardiac dizolvabil care comunică cu pacientul

Cercetătorii de la Northwestern University au creat un stimulator cardiac care se dizolvă, eliminând necesitatea unei proceduri pentru a-l îndepărta. Stimulatorul cardiac a fost anunțat inițial în 2021, dar în acest studiu de continuare, cercetătorii i-au îmbunătățit funcționalitatea. Dispozitivul poate comunica acum cu o rețea de senzori fără fir care sunt purtați pe piele și poate chiar comunica cu pacientul prin feedback haptic pentru a-l avertiza cu privire la o problemă, cum ar fi puterea scăzută. Dispozitivul permite, de asemenea, clinicienilor să-și monitorizeze pacienții accesând datele senzorului de la distanță.

Evitarea unei a doua proceduri de îndepărtare a unui stimulator cardiac este un mare avantaj, dar acest sistem poate face mult mai mult și include o serie de senzori portabili care pot monitoriza o gamă largă de parametri fiziologici, inclusiv activitatea electrică cardiacă, tonusul muscular, nivelul de oxigen, temperatura, respirația și activitatea fizică.

Interesant este că stimulatorul cardiac poate comunica și cu pacientul. Acest lucru se întâmplă printr-un mic dispozitiv haptic pe care pacientul îl poate purta oriunde pe corp. Când apare o problemă cu stimulatorul cardiac, cum ar fi funcționarea defectuoasă sau puterea scăzută a bateriei, stimulatorul cardiac poate alerta pacientul utilizând dispozitivul haptic, cu diferite serii de vibrații corespunzătoare diferitelor mesaje de eroare.

Northwestern University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s