Sistem de realitatea virtuală pentru instruirea personalului în vederea pacienților agitați

Cercetătorii de la National University of Singapore, Yong Loo Lin School of Medicine, au dezvoltat un sistem de formare în realitate virtuală care permite personalului medical să învețe cum să se ocupe de pacienții agitați sau agresivi. Pacienții, în special cu probleme de sănătate mintală, pot deveni furioși și stresați, iar pentru personalul medical este important să învețe cum să se ocupe de acești pacienți atât cu empatie, cât și eficient. Acest nou sistem își propune să imite scenariile comune pentru asistenții și medicii stagiari și le permite să facă greșeli fără a provoca niciun rău și fără a crea un risc.

Realitatea virtuală ne permite să ne scufundăm într-un mediu simulat, fără riscurile și consecințele asociate aceleiași situații din lumea reală. Această calitate îl face extrem de util în scopuri de antrenament, de la simulatoare de zbor până la software de antrenament chirurgical. Această ultimă tehnologie de instruire VR funcționează pentru a instrui asistente și medici în cele mai bune moduri de a gestiona pacienții agitați sau stresați și de a face față presiunii și stresului acestor situații într-un mod calm și empatic.

Gestionarea inadecvată a unei situații cu un pacient agitat ar putea prezenta riscuri atât pentru pacienți, cât și pentru personal, iar atacurile fizice și verbale asupra personalului medical sunt, din păcate, relativ frecvente. Realitatea virtuală reprezintă o modalitate ideală pentru ca personalul stagiar să învețe să gestioneze astfel de situații fără consecințe în lumea reală.

Sistemul încorporează elemente ale unei secții aglomerate, pentru a imita provocările unui cadru clinic, inclusiv privitori, un televizor zgomotos și solicitări din partea membrilor familiei și a personalului medical. Sistemul se ocupă, de asemenea, de probleme etice, cum ar fi cum să se ocupe de un pacient care dorește să se externaze împotriva sfaturilor medicale și probleme legate de administrarea medicamentelor pacienților.

National University of Singapore

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s