Fidget Spinner pentru detectarea rapidă a infecțiilor tractului urinar

Mai mult de jumătate din toate femeile au cel puțin un episod de infecție a tractului urinar pe parcursul vieții, bărbații întâmpinând riscuri crescânde de infecție pe măsură ce îmbătrânesc.

Detectarea infecțiilor se bazează pe teste de laborator asupra urinei, care de obicei durează câteva zile. Cu toate acestea, medicii tind să prescrie antibiotice pentru a suprima orice cazuri suspecte de infecție înainte de a obține rezultatele testului, contribuind la creșterea problemei de rezistență la antibiotice.

O echipă de cercetători coreeni și indieni au dezvoltat recent un dispozitiv bazat pe fidget spinnere pentru a detecta infecțiile urinare din probele de urină. Într-o lucrare publicată în Nature Biomedical Engineering, echipa descrie dezvoltarea și testarea dispozitivului dreptunghiular care necesită mai puțin de 1 ml de urină. Dispozitivul se învârte și împinge bacteriile pe o membrană care își schimbă culoarea, vizibil cu ochiul liber în mai puțin de o oră, ceea ce indică cantitatea de încărcare bacteriană.

Echipa a raportat că testul poate fi efectuat și de către începători, nefiind necesară o pregătire preliminară. Ușurința de utilizare, prețul scăzut, disponibilitatea rezultatelor rapide și beneficiile imediate, cum ar fi reducerea prescripției de antibiotice, fac din noul spinner o alternativă atractivă pentru diagnosticarea infecțiilor tractului urinar.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s