Ochelari care urmăresc ochii pentru a regla focalizarea

Pe măsură ce îmbătrânim, concentrarea asupra obiectelor din apropiere este tot mai dificilă. Presbipopia, este administrată în mod obișnuit folosind ochelari de citit și lentile progresive. Acestea, funcționează bine numai atunci când ochii utilizatorului sunt îndreptați înspre zona de focalizare dorită.

O echipă de ingineri de la Universitatea Stanford au dezvoltat o pereche de ochelari care ajustează automat focalizarea în funcție de locul în care privesc ochii.

Ochelarii prezintă dispozitive de urmărire a ochilor care monitorizează în mod constant unde se uită utilizatorul. Un senzor de distanță îndreptat spre ochi este folosit pentru a determina cât de departe sunt obiectele la care utilizatorul privește. Lentilele, care își pot ajusta forma prin pomparea lichidului în interiorul și în exteriorul acestuia, își pot schimba automat punctul focal pentru o focalizare țintită.

ezgif-4-a7de63754be5.gif

„Mai mult de un miliard de oameni au presbipopie și am creat o pereche de lentile autofocale care ar putea să corecteze viziunea mult mai eficient decât ochelarii tradiționali”, a declarat Gordon Wetzstein, inginer de la Stanford, care a lucrat la noul dispozitiv. „Această tehnologie ar putea afecta viața a miliarde de oameni într-un mod semnificativ”.

Stanford
Sursa: MedGadget.com

Lasă un comentariu