Neurostimulator wireless livrat prin vasele de sânge

Cercetătorii de la Rice University au dezvoltat un dispozitiv de neurostimulare care poate fi administrat intravascular și care nu necesită baterie sau conexiune prin cablu. La aproximativ dimensiunea unui bob de orez, dispozitivul poate fi avansat prin sistemul vascular până când se află lângă un nerv țintă, iar un clinician îl poate atașa apoi de peretele vasului pentru implantare pe termen lung. Stimulatorul nu are baterie și este alimentat printr-un transmițător magnetic extern. Cercetătorii speră că tehnologia ar putea duce la înlocuirea dispozitivelor de neurostimulare mai voluminoase care necesită baterii sau fire care pătrund în corp.

Neurostimularea are potențialul de a diminua durerea sau de a trata bolile neurologice, dar tehnologiile actuale au limitările lor, necesitând intervenții chirurgicale invazive pentru implantare și intervenții chirurgicale repetate pentru a înlocui dispozitivele cu baterii vechi. Dacă o sursă de alimentare este externă, poate fi necesară pătrunderea în piele, cu risc de infecție și inflamație.

Acești cercetători au adoptat o abordare diferită și au proiectat un implant care poate fi alimentat din exteriorul corpului, fără fir. Poate fi implantat și prin tehnici endovasculare minim invazive, mulțumită parțial dimensiunilor sale mici. Această abordare presupune utilizarea vaselor de sânge ca hartă, cu scopul de a ajunge la un nerv țintă.

Implantul conține o bandă de film magnetoelectric care poate transforma energia din câmpurile magnetice în energie electrică. Dispozitivul poate fi apoi alimentat de un transmițător magnetic extern care generează un câmp magnetic de aproximativ 1 miliTesla, care nu are efecte adverse asupra țesutului subiacent.

Rice University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s