Tehnologia de cartografiere vMap pentru aritmii cardiace

Vektor Medical a creat sistemul vMap, o soluție de cartografiere pentru aritmiile cardiace. Sistemul este primul care identifică sursele de aritmie oriunde în inimă, inclusiv peretele septal, căile de evacuare și toate cele patru camere. Compania raportează că tehnologia are nevoie de mai puțin de trei minute pentru a oferi un rezultat.

Sistemul utilizează date de electrocardiogramă (ECG) cu 12 derivații pentru a indica locația unei aritmii și, prin urmare, este non-invaziv. Cartografierea precisă a surselor de aritmie este importantă pentru a asigura succesul tratamentului ulterior. În cazul ablației pentru fibrilație atrială, procedura este eșuată aproximativ jumătate din timp, evidențiind necesitatea cartografierii mai precise a sursei de aritmie.

Sistemul vMap oferă o hartă 3D a inimii care evidențiază sursele de aritmie atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul inimii. Deoarece aritmiile par a fi mai frecvente la pacienții recuperați cu COVID-19, începutul tehnologiei este pertinent în timpul pandemiei actuale.

O aritmie apare atunci când inima bate prea repede, prea încet sau neregulat. Când inima nu bate corect, nu poate pompa sângele în mod eficient. Unul din patru americani va dezvolta o aritmie de-a lungul vieții și acestea devin din ce în ce mai frecvente la pacienții recuperați cu COVID-19.

Sistemele tradiționale de cartografiere sunt consumatoare de timp, sunt invazive și au un grad ridicat de expunere la fluor. În plus, deoarece cateterul acționează ca „ochi” pentru tehnician în timpul unei proceduri tradiționale de cartografiere, vizibilitatea este limitată pe baza poziționării cateterului și nu are precizie în cartografierea inimii. Sistemele de cartografiere mai noi sunt mai puțin invazive decât sistemele tradiționale, dar încă impun limitări în ceea ce privește locurile în care este posibil să se cartografieze și adesea necesită pași suplimentari, cum ar fi tomografia computerizată (CT) sau imagistica prin rezonanță magnetică (RMN).

Vektor Medical

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s