Ochiul electronic permite vizualizarea culorilor

O echipă de la Georgia State University a dezvoltat un „ochi electronic” care poate oferi viziunea în culori pentru microroboți. Deși tehnologia ar trebui să fie utilă pentru roboții medicali, ar putea, de asemenea, să facă posibilă tehnologia de percepție a culorilor pentru persoanele cu deficiențe de vedere și ar putea acționa ca o componentă a ochilor artificiali. Tehnologia se bazează pe suită de semiconductori van der Waals pentru a detecta lumina roșie, verde și albastră. Stivuirea semiconductoarelor a permis cercetătorilor să scadă dimensiunea sistemului de vedere artificială. Încă la început, tehnologia ar putea deschide calea pentru ochi electronici mai avansați, care ar fi foarte folositori pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Senzorii de culoare proiectați anterior sunt voluminoși, ceea ce înseamnă că nu sunt potriviți pentru includerea în microroboți sau ochi artificiali. O provocare cheie în proiectarea acestei noi tehnologii a fost miniaturizarea. Mai mult, tehnologiile anterioare nu aveau acuratețe în detectarea culorilor, așa că cercetătorii și-au propus să îmbunătățească și acest lucru.

Interesant este că cercetătorii din Georgia Tech cred că tehnologia are un potențial viitor pentru persoanele cu deficiențe de vedere. „Această tehnologie este crucială pentru dezvoltarea ochilor electronici biomimetici și, de asemenea, a altor dispozitive protetice neuromorfe”.

Echipa a miniaturizat cu succes dispozitivul, astfel încât să fie semnificativ mai mic decât senzorii de culoare preexistenți. Ultra subțire, flexibilitatea mecanică și stabilitatea chimică a acestor noi materiale semiconductoare permit cercetătorilor să le stivuiască în ordine arbitrară.

Georgia State University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s