Semințele magnetice ghidate de RMN încălzesc și distrug tumorile

Oamenii de știință de la University College London au dezvoltat un tratament anti-tumoral foarte țintit. Abordarea implică ghidarea semințelor către locul unei tumori folosind câmpurile magnetice generate de un scaner RMN. Semințele magnetice pot distruge tumora prin încălzire localizată care este indusă de un dispozitiv termoablativ. Tehnica se numește „ablație ghidată de imagine minim invazivă” sau MINIMA, iar cercetătorii speră că ar putea oferi o opțiune eficientă de tratament în cancerele de creier și de prostată.

Dirijarea cancerului este dificilă, dar acești cercetători au dezvoltat o tehnică care transformă un scaner RMN dintr-un dispozitiv de diagnosticare într-unul terapeutic care poate ajuta la ghidarea unui tratament termoablativ direct la locul unei tumori. Tehnica MINIMA presupune implantarea semințelor magnetice și apoi utilizarea câmpurilor magnetice ale unui scaner RMN pentru a le ghida către locul tumorii. Odată prezente la tumoră, semințele pot fi activate de la distanță pentru a produce căldură, ucigând celulele canceroase din apropiere.

Un beneficiu major al abordării este capacitatea de a preleva imagini ale tumorei și ale semințelor magnetice în timp ce se efectuează ghidarea magnetică și termoablația.

Echipa University College London a testat sistemul pe un model de tumoră de cobai și, în mod impresionant, a reușit să eradicheze tumorile în întregime. Conceptul de a naviga prin obiecte mici prin corp are o altă aplicație în afară de distrugerea tumorilor. „Pe termen mai lung, vom schimba forma semințelor pentru a acționa ca un bisturiu mic care ar putea fi ghidat prin țesut, ceea ce le-ar permite chirurgilor să efectueze operații controlate de la distanță, revoluționând chirurgia non-invazivă”, a spus un cercetător.

University College London

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s