Capsule care eliberează și injectează ARN mesager în stomac

Cercetătorii de la MIT au creat un sistem de administrare orală a ARN-ului mesager care ar putea oferi o alternativă la vaccinurile ARNm injectabile. Ar putea permite, de asemenea, terapii cu ARN sau ADN care sunt destinate tratării bolilor gastrointestinale.

ARN-ului mesager și-a arătat potențialul terapeutic într-un mod spectaculos, oferind puterea din spatele unora dintre cele mai de succes și omniprezente vaccinuri COVID-19 din lume. Cu toate acestea, nu toată lumea este un fan al injecțiilor și o soluție de administrare orală pentru aceste tratamente ar fi binevenită. Livrarea orală ar ajuta, de asemenea, la vizarea directă a tractului gastrointestinal cu terapii ARNm, ceea ce este în prezent foarte dificil, având în vedere natura inospitalieră a intestinului nostru și natura delicată a ARNm.

Deoarece ARNm este atât de delicat, cercetătorii l-au încorporat în nanoparticulele polimerice care sunt încapsulate. Până acum, cercetătorii au testat sistemul de livrare a ARNm la cobai. Aceștia au încărcat 50 de micrograme de ARNm per capsulă și au administrat câte trei capsule fiecărui cobai pentru un total de 150 de micrograme. Pentru context, dozele convenționale de vaccin COVID-19 conțin de obicei aproximativ 30-100 de micrograme de ARNm. Celulele din stomacul de cobai au demonstrat cu succes absorbția ARNm, sugerând că tehnica poate fi viabilă pentru vaccinarea mediată de ARNm.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s