Plasture bioadeziv pentru etanșarea rapidă a scurgerilor gastrointestinale

Cercetătorii de la MIT au creat o bandă chirurgicală care poate sigila scurgerile din intestin. Produsul a fost proiectat pentru a înlocui suturile, care sunt greu de cusut în intestin și pot provoca cicatrici sau scurgeri. Plasturele adeziv este biocompatibil, iar cercetătorii l-au proiectat astfel încât să se biodegradeze după ce a avut loc vindecarea, fără să se lipească de țesuturile din apropiere sau să declanșeze inflamație.

Pentru a economisi timp pentru chirurgi și, probabil, pentru a îmbunătăți rezultatele chirurgicale, acești cercetători au dezvoltat „banda adezivă” pentru intestine, un plasture adeziv care poate adera rapid la intestin, etanșând scurgerile. Banda poate persista aproximativ o lună, permițând țesutului subiacent să se vindece.

Adezivul din bandă este un acid poliacrilic și conține, de asemenea, esteri NHS, care se leagă de proteinele din țesutul subiacent și ajută la îmbunătățirea legăturii tisulare. Un hidrogel ajută banda să-și mențină forma în timp, iar un strat exterior de poliuretan împiedică materialul să se lipească de țesuturile și organele din apropiere. Materialul este flexibil, permițându-i să se extindă și să se contracte cu intestinul.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s