Bandaj cu microace pentru control hemostatic

Oamenii de știință de la Penn State au dezvoltat un bandaj cu microace care poate opri rapid sângerarea. Sângerarea necontrolată în urma unei leziuni traumatice este o cauză majoră de deces, iar dezvoltarea de noi tehnologii medicale care pot opri rapid sângerarea ar fi extrem de benefică. Acest bandaj conține o serie de microace biodegradabile și biocompatibile, fabricate folosind un biomaterial gelatinos metacriloil. Dispozitivul conține, de asemenea, nanoplachete de silicat care îi conferă proprietățile hemostatice, iar structura acului mărește suprafața de contact cu sângele și ajută la legarea bandajului de țesutul rănit.

Pierderea de sânge este o cauză principală de deces pentru americanii cu vârsta sub 46 de ani. Dacă apare o leziune traumatică, atunci oprirea pierderii de sânge este prima prioritate. Pierderea de sânge de la unele leziuni poate fi oprită prin aplicarea unui garou, dar acest lucru nu este posibil în fiecare situație și pentru fiecare leziune. Un bandaj hemostatic gata de utilizat, foarte eficient, ar fi o componentă deosebit de utilă în trusele de prim ajutor sau trusele militare de teren, ca o apărare de primă linie împotriva acestor situații.

Sângerarea excesivă este o provocare serioasă pentru sănătatea umană. În cazul leziunilor hemoragice, adesea pierderea de sânge, nu leziunea în sine provoacă moartea. Există o nevoie medicală nesatisfăcută de biomateriale gata de utilizare care promovează coagularea rapidă a sângelui.

Până acum, cercetătorii au testat bandajul pe un model de sângerare hepatică de cobai, unde a arătat o eficacitate impresionantă și a redus sângerarea cu aproximativ 92% în comparație cu un grup de control netratat.

Penn State

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s