Senzori de mișcare pentru detectarea bolilor legate de vârstă

Cercetătorii de la University of Bern din Elveția au dezvoltat un sistem de urmărire a mișcării care este destinat să ajute la detectarea bolilor la persoanele în vârstă. Sistemul poate fi instalat în casă sau în instituțiile de îngrijire medicală și constă dintr-o serie de senzori de mișcare care pot monitoriza semnele de mișcare neobișnuită. Sistemul poate informa îngrijitorii dacă apare o urgență, cum ar fi o cădere, care poate fi detectată atunci când cineva nu se întoarce noaptea în pat sau dacă persoana este staționară pentru o perioadă lungă de timp.

Cu toate acestea, cercetătorii consideră că pot ajuta la detectarea precoce pentru o varietate de probleme de sănătate, inclusiv probleme de somn, aritmii cardiace, o agravare a infecției cu COVID-19 sau tulburări cognitive.

Pe măsură ce populația noastră îmbătrânește, va trebui să dezvoltăm noi soluții pentru a menține oamenii cât mai sănătoși pentru cât mai mult timp posibil. Nu este practic să oferi îngrijire non-stop pentru fiecare persoană în vârstă, dar tehnologia poate fi pregătită să ofere acest lucru.

Majoritatea încercărilor anterioare de a asigura monitorizarea pacienților vulnerabili în vârstă au implicat dispozitive purtabile. În timp ce aceste piese de echipament pot fi foarte eficiente, ele sunt eficiente numai dacă sunt utilizate corect și consecvent. Cu riscul de a se generaliza, persoanele în vârstă se pot lupta uneori cu noile tehnologii, în special dacă au probleme cognitive sau probleme cu dexteritatea.

Pentru a rezolva acest lucru, această ultimă abordare este complet non-invazivă și nu necesită aportul persoanei monitorizate. În schimb, în ​​locuințele cuiva sunt instalate o serie de detectoare de mișcare, împreună cu senzori de ușă, un senzor în patul lor și unul pe frigider.

University of Bern

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s