DuraSorb – Plasă chirurgicală bioabsorbabilă

Surgical Innovation Associates, cu sediul in Chicago, a primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru  plasa monofilament DuraSorb. Plasa chirurgicală bioabsorbabilă este proiectată pentru a fi utilizată în chirurgie reconstructivă și cosmetică, oferind suport structural timp de aproximativ un an, în cele din urmă fiind absorbită de către organism și înlocuită cu țesuturi native.

„Ideea unei plase care îsi face treaba și dispare dupa îndeplinirea sarcinii a venit de la același motiv pentru care suturile absorbabile au devenit o parte esențială a instrumentarului unui chirurg – suportul țesutului dintr-un material străin este crucial în timpul vindecării, dar la un moment dat poate deveni o responsabilitate „, a declarat într-o declarație publicată Dr. John Kim, inventator al dispozitivului și profesor de Chirurgie Plastică la Universitatea Northwestern. Această tehnologie a fost dezvoltată datorită nevoilor clinice nesatisfăcute din domeniul nostru. „

Înainte de apariția tehnologiilor bioabsorbabile, chirurgii fie au trebuit să utilizeze plase permanente, la care apăreau complicații pe termen lung, fie produse derivate de la om care sunt cu adevărat costisitoare și nu sunt foarte eficiente în multe cazuri.

surgical-mesh-2

Surgical Innovation Associates

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s