Dispozitive mecanice, fără componență electronică

Dispozitivele mecanice, în special cele printate 3D, oferă mult prea puțin spațiu pentru componenta electronică. Apar dificultăți, deoarece partea electronică are nevoie de o sursă de alimentare și integrarea acesteia în componentele în mișcare, care sunt deja complexe. Inginerii de la Universitatea din Washington au dezvoltat o modalitate simplă de a face ca dispozitivele, cum ar fi brațele protetice, uneltele de dezintoxicare și flacoanele pentru pilule, să poată să trimită semnale odată ce sunt utilizate, fără să fie necesară componenta electronică.

Tehnologia integrează angrenaje special create, antene simple și un router Wi-Fi din apropiere, pentru a putea detecta modificări ale semnalelor reflectate de către antenele din interiorul dispozitivelor mecanice.

gear-hands

Unele dintre angrenaje au dinți care pot avea lățimi diferite și pot fi poziționate pentru a codifica lucruri, precum cât de departe este extins un braț protetic sau de câte ori a fost deschis un flacon. Pe măsură ce angrenajele se mișcă, acestea declanșează antenele din dispozitiv pentru a atinge alte componente metalice, schimbând modul în care semnalul WiFi este reflectat. Routerul WiFi detectează acest lucru și recunoaște astfel informațiile trimise de către dispozitivul mecanic.

 

Univesity of Washington
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s