Implant biodegradabil care stimulează nervii răniți pentru a accelera vindecarea

Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Washington și Universitatea Northwestern au creat un implant care furnizează impulsuri electrice nervilor deteriorați, ajutându-i să se vindece , care, în cele din urmă, se biodegradează și părăsește corpul. Având mărimea unei monede, implantul funționează timp de aproximativ două săptămâni, după care își pierde puterea și se rupe în biți microscopici.

nerve-injury-repair

Tehnologia functionează prin intermediul electricității și conduce la producerea de proteine care favorizează creșterea, ajutând regenerarea nervilor periferici. Dispozitivul a fost deja testat pe cobai de laborator răniți, ajutându-le nervii să se regenereze și să se vindece mai repede.

the-implant.jpg

„Știm că stimularea electrică din timpul intervenției chirurgicale ajută, dar odată ce intervenția chirurgicală sa terminat, fereastra de intervenție este închisă. Cu acest dispozitiv, am demonstrat că stimularea electrică oferită pe o bază programată poate spori și mai mult recuperarea nervilor. „, a susținut Dr. Wilson Zack Ray, unul dintre principalii autori ai studiului.

Washington University School of Meidcine in St.Louis
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s