Componente cardiace tipărite 3D

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au dezvoltat o metodă de a tipări colagenul și celulele pentru a forma componente 3D pentru organe. Tehnica, numită Freeform Reversible Embedding of Suspended Hydrogels (FRESH), implică imprimarea de colagen strat cu strat pe gelul de sprijin, ceea ce îi permite să se solidifice, luând forma corectă.

„Colagenul este un biomaterial extrem de necesar pentru imprimarea 3D, deoarece alcătuiește literalmente fiecare țesut din corpul umana”, a susținut Andrew Hudson, un cercetător implicat în studiu.

Tehnica FRESH presupune imprimarea colagenului într-o acumulare care conține gelul de sprijin și care ajută la solidificare, pe măsură ce este imprimat strat cu strat. Aceasta funcționează cu imprimante 3D convenționale, ceea ce înseamnă că aproape oricine are acces la o astfel de imprimantă ar putea crea aceste schele de colagen.

„Ceea ce am arătat este că putem imprima bucăți de inimă din celule și colagen, precum o supapă cardiacă sau un ventricul”, a susținut Adam Feinberg, un alt cercetător implicat în studiu. „Folosind datele RMN ale unei inimi umane, am fost capabili să reproducem cu exactitate structura anatomică specifică pacientului.”

printed-valves

Science: 3D bioprinting of collagen to rebuild components of the human heart
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s