Prima interfață portabilă creier-computer

Interfețele creier-computer au potențialul de a oferi persoanelor cu handicap grav posibilitatea de a-și controla cu ușurință dispozitive. Tehnologiile existente suferă totuși de o serie de limitări, ceea ce le face impracticabile pentru aplicațiile din lumea reală.

Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Georgia, Universitatea Kent din Marea Britanie și Wichita State University din Kansas au lucrat împreună pentru a dezvolta prima interfață cu adevărat portabilă, confortabilă și fără fir între creier și calculator. Testată deja la șase voluntari umani sănătoși, tehnologia are un potențial clar pentru manipularea directă, controlată de creier, a scaunelor cu rotile și a altor dispozitive.

skin-brain-interface.jpg

Pachetul este format dintr-o bandă cu electrozi care ating pielea capului, chiar și în prezența părului, un electrod cu nanomembrană amplasat sub piele, electronice flexibile de putere și control și o rețea neuronală de învățare profundă, pentru a sesiza undele cerebrale relevante și pentru a le traduce cu exactitate sensul.

Există un chip Bluetooth integrat care oferă comunicații wireless, ceea ce permite sistemului să se conecteze cu ușurință la o mare varietate de dispozitive.

brain-interface-back-of-skin

Georgia Institute of Technology
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s