Mănușă textilă cu masaj pentru tratarea edemul

O echipă de ingineri medicali de la Cornell University a dezvoltat o mănușă tricotată care este concepută pentru a trata edemul mâinilor, unde acumularea de lichid duce la umflarea acestora. Afecțiunea poate îngreuna pacienții să desfășoare activități zilnice, iar tratamentul actual implică adesea un masaj manual al edemului, efectuat de către o persoană calificată. Așadar, acest lucru necesită timp, este costisitor și necesită ca pacienții să participe la întâlniri regulate. Această nouă tehnologie este destinată utilizării la domiciliu și constă dintr-o mănușă tricotată cu actuatoare robotizate încorporate care pot strânge ușor mâna. Acționările au loc consecutiv pentru a deriva lichidul de la vârful degetelor înapoi în porțiunea proximală a mâinii, ajutând la reducerea edemului.

Edemul asupra membrului superior implică umflarea mâinii și a degetelor și poate fi cauzat de leziuni sau de anumite afecțiuni. Umflarea nu este doar inconfortabilă, ci poate interfera semnificativ cu capacitatea unei persoane de a efectua activități zilnice, în special sarcini care necesită un nivel ridicat de dexteritate al degetelor.

Au existat unele eforturi pentru a crea soluții tehnologice, cum ar fi manșoane pneumatice care funcționează pe un principiu similar cu manșetele pentru tensiune arterială, dar versiunile actuale ale unor astfel de dispozitive pot fi voluminoase și incomod de utilizat. Pentru a rezolva acest lucru, cercetătorii au dezvoltat o mănușă tricotată, pe care o numesc KnitDema.

Mănușa este concepută dintr-un material textil, care poate fi personalizat pentru fiecare pacient, în ceea ce privește dimensiunea și forma mâinii. De asemenea, conține arcuri din aliaj cu memorie de formă ca dispozitiv de acționare. În mod inteligent, actuatoarele funcționează secvențial, începând de la vârful degetului și progresând înapoi de-a lungul degetului pentru a îndepărta fluidul.

Cornell

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s