Imprimantă mobilă pentru producerea de vaccinuri cu microace

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o imprimantă care poate crea un număr mare de vaccinuri tip plasture cu microace în locurile în care sunt necesare rapid. Mai mult, patch-urile imprimate pot furniza vaccinuri ARNm termostabile, prin care ARNm terapeutic este încapsulat în nanoparticule lipidice înainte de imprimare, pentru a-și îmbunătăți durata de valabilitate la temperatura camerei și pentru a evita necesitatea depozitării și transportului la rece. Prototipul actual poate produce 100 de astfel de plasturi în decurs de două zile, dar cercetătorii cred că pot extinde tehnologia pentru a produce sute de vaccinuri pe zi. Tehnologia ar putea fi foarte utilă în abordarea focarelor de boli din zonele izolate.

Vaccinurile ARNm au arătat un potențial imens în timpul pandemiei de COVID-19, dar una dintre limitările lor este necesitatea de a expedia flacoanele în depozite frigorifice și apoi de a le păstra în astfel de condiții la destinație până când sunt necesare. Acest lucru crește costul unor astfel de tratamente și face deosebit de dificilă livrarea unor astfel de vaccinuri în zone îndepărtate și cu resurse reduse ale lumii. O versiune stabilă la raft ar fi extrem de benefică pentru oamenii care trăiesc în astfel de regiuni.

Clinicienii pot folosi imprimanta pentru a crea plasturi cu microace care conțin terapii cu ARNm. În mod inteligent, terapiile ARNm au fost încapsulate în nanoparticule de lipide, astfel încât acestea să fie stabile la temperatura camerei timp de câteva luni. În cele din urmă, plasturii de vaccin nu necesită personal medical instruit pentru a le administra – pot fi aplicați pur și simplu pe piele.

MIT

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s