Implant cu eliberare localizată pentru tratarea cancerului pancreatic

Cercetătorii de la Houston Methodist au dezvoltat un implant care poate oferi eliberare localizată și susținută de imunoterapii pentru a trata cancerul pancreatic. Dispozitivul lor este mic, de dimensiunea aproximativă a unui bob de orez și l-au numit „sămânță nanofluidică de eliberare a medicamentelor”. Cancerul pancreatic este deosebit de dificil de tratat, iar terapiile actuale au probleme la penetrarea tumorii, ducând în același timp la efecte secundare semnificative în alte părți ale corpului. Acest dispozitiv este destinat implantării în tumoră, unde eliberează anticorpi monoclonali care pot stimula sistemul imunitar să înceapă să distrugă tumora.

Deoarece cancerul pancreatic trece adesea neobservat până când a progresat deja semnificativ, acesta este unul dintre motivele pentru care este notoriu de dificil de tratat. Majoritatea pacienților au deja metastaze până la momentul diagnosticului. În prezent, tratamentul medicamentos este limitat în eficacitatea sa, deoarece este dificil pentru moleculele de medicament să pătrundă în țesutul dens al tumorii, iar efectele secundare în alte părți ale corpului sunt extrem de neplăcute pentru pacienți și pot limita dozele posibile.

Livrarea localizată ar putea schimba acest lucru, dar simpla injectare a medicamentului în tumoră nu este utilă, deoarece va difuza foarte repede. Pentru a aborda această limitare, cercetătorii au dezvoltat o „sămânță” implantabilă care poate locui în tumoră pentru o perioadă lungă de timp și poate furniza un medicament. În acest caz, medicamentul nu este orice chimioterapeutic, ci o imunoterapie sub formă de anticorp monoclonal care stimulează sistemul imunitar al pacientului să înceapă să distrugă celulele tumorale.

Sămânța minusculă este făcută din oțel inoxidabil și conține nanocanale care permit terapiei cu anticorpi să se difuzeze lent pe o perioadă lungă de timp.

Houston Methodist

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s